Zonnepanelen Lent

Zonnepanelen Lent

Zonnepanelen Lent

Wij zien vandaag de dag veel consumenten zelf hun zonnepanelen aanschaffen. Dit scheelt hen in de meeste gevallen een flinke duit. Wanneer de zonnepanelen dan vervolgens binnen zijn, moeten deze nog wel geïnstalleerd worden! Dit is in alle gevallen af te raden om dit zelf te doen. Wij geven vraag wat tips waar rekening mee gehouden moet worden tijdens de installatie van zonnepanelen en nemen deze klus graag van u uit handen!

Schaduw door externe factoren

Zonne-energie wordt zoals vanzelfsprekend opgewekt door zonlicht. Daarom is het van essentieel belang dat de panelen zoveel mogelijk zonlicht krijgen. Mede om deze reden is de ligging van de panelen zo belangrijk! Bij het plannen en het leggen van de panelen moet dus rekening worden gehouden met externe factoren die schaduw kunnen werpen op de plek waar de panelen – moeten komen – liggen. Nu brengen de panelen ook in de schaduw nog energie op maar dit is nihil. Bij het leggen van de panelen is het dus zaak dat de panelen wanneer mogelijk op het zuiden van het dak komen te liggen, waarbij vervolgens rekening is gehouden met de externe factoren die eventueel schaduwen op de panelen kunnen werpen! Dingen als hoge bomen of gebouwen kunnen ervoor zorgen dat het dak amper zon ziet tijdens de dag, ook al licht het dak wel op het zuiden. De zonnepanelen zullen in dit geval nog wel werken, maar het rendement zal vele malen lager liggen. Indien hoge bomen een probleem vormen, kan dit soms opgelost worden door een aantal takken te verwijderen. Helaas is het zo dat als een gebouw schaduw werpt op uw dak dit vaak voor een groot deel van de dag is. in dit geval dienen we goed te kijken en te berekenen of zonnepanelen wel zin hebben op uw dak of dat hier eventueel een geschikter alternatief voor is!

De juiste hellingsgraad

Naast de ligging van de zonnepanelen speelt ook de hellingsgraad een rol in het te behalen rendement van de panelen. Zonnepanelen die geplaatst zijn met een hellingsgraad van 30° tot 45° zullen het meeste zonlicht kunnen opvangen, met als vervolg dat ze een hogere opbrengst zullen hebben dan panelen die recht op of volledig plat liggen. Door de kanteling van het dak zelf liggen de panelen in de meeste gevallen al in de goede “range” om veel zonlicht op te vangen. In het geval van een plat dak als op een schuur bijvoorbeeld kan deze kanteling worden verkregen door een stellage of frame.

In sommige gevallen is de hellingshoek van het dak bijvoorbeeld zo steil dat de panelen juist weer iets vlakker moeten liggen. Dit zijn vaak de wat lastigere gevallen. In overleg is natuurlijk een hele hoop mogelijk dus komen we graag bij u langs om hier een adviserende rol in in te nemen! In dat geval is het ook nodig om na te gaan welke opbrengst er behaald kan worden uit de zonnepanelen en of dit voldoende is om de investering te maken. Vraag dan bij ons vast een offerte aan om de kosten te berekenen die bij de installatie van uw zonnepanelen komen kijken!

Wij van DES elektro hebben jarenlange ervaring in het installeren van zonnepanelen. Of u zelf de panelen al in huis heeft of u deze nog moet aanschaffen is geen enkel probleem. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door om tot een sterk plan van aanpak te komen! Interesse? Vraag dan hier uw vrijblijvende offerte aan

Bel 024 663 41 33 voor een gratis adviesgesprek!

Contact

Aangesloten bij:

Bericht verzonden!

Bedankt voor uw bericht.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.