Keuren

Des Elektro verzorgt periodieke keuringen conform de NEN 1010 en/of NEN 3140 Norm voor de bestaande laagspanningsinstallaties , dit behelst wisselspanning tot 1000 Volt en/of 1500 Volt gelijkspanning.

Deze keuring is (ter verduidelijking) te vergelijken met een APK voor de auto, alle visuele en ook niet zichtbare componenten welke een onderdeel zijn van de installatie worden hierin meegenomen, dit kan inhouden dat een defecte lamp als voorbeeld al tot afkeur zou kunnen leiden, onjuist gebruik van een meterkast (denk aan opslag van machines en of schappen met levensmiddelen en/of chemicaliën) leidt ook tot afkeur.

De inspectie gebeurt o.a. m.b.v. een thermo grafische inspectie in voornamelijk de Hoofdverdeler ook wel bekend als groepenkast, uiteraard behoren verdere onderverdeelers ook hierbij.

Er wordt tevens gebruikt gemaakt van een Installatietester om de zogenaamde circuit impedanties te testen, weerstand van een isolatie (draadbeschadiging) en doormeten van aardverspreidingsweerstand.

In een rapportage worden alle punten benoemd welke een actie vragen, dit kan ook een advies zijn welke geen invloed heeft op de uiteindelijke goedkeuring, echter bij situaties welke tot direct en/of indirect gevaar zal leiden, wordt actie gevraagd voordat er een goedkeuring gegeven kan worden.
Deze keuring is geldig tot er een ingreep is uitgevoerd door een Leek (niet bevoegd persoon) of tot één jaar na de gedane rapportage.

De kosten zijn te herleiden naar de benodigde uren, echter is er i.v.m. de kosten van meetmiddelen en complexiteit een minimum starttarief, uiteraard vraagt een huisinstallatie minder inspanning ofwel tijd dan een appartementengebouw.

Het keuren van elektrotechnisch gereedschap en/of apparatuur behoren ook tot de mogelijkheden.

Contact

Aangesloten bij:

Bericht verzonden!

Bedankt voor uw bericht.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.