Panasonic

Zonnepanelen op een plat dak

Panasonic, de elektronicareus uit Japan, die een jaaromzet heeft van wel meer dan 60 biljoen euro per jaar én inmiddels 102 kaarsjes heeft uitgeblazen is ook actief als zonnepanelenproducent. De zonnepanelen van Panasonic behoren tot de premium categorie en bieden ook een uitstekende productgarantie van 25 jaar. Panasonic heeft onder de naam Sanyo inmiddels ook meer dan 40 jaar ervaring als zonnepanelenproducent.

Panasonic zonnepanelen

De Panasonic zonnepanelen staan bekend om de door hun ontwikkelde HIT technologie, ookwel ‘Heterojunction with Intrinsic Thin Layer’. Dit werd oorspronkelijk ontwikkeld door het oude Sanyo, het bedrijf dat begon met het produceren van zonnepanelen en waar Panasonic later de hoofdaandeelhouder van werd.

In april 2014 slaagde Panasonic erin om de best renderende zonnecel ter wereld te maken met een rendement van wel 25.6%, ongezien in die tijd.

Een dun laagje amorf silicium aan de buitenkanten van de zonnecollector. Hierdoor gaan er minder elektronen verloren zoals dit het geval is bij een klassiek zonnepaneel.

De oppervlakte van de zonnecollector beschikt over een piramidestructuur. Hierdoor weerkaatst het zonlicht beter en gaat minder instraling verloren
Een extra busbar op iedere zonnecollector.

 Een busbar is de geleider die de elektriciteit uit de zonnecellen opvangt. De meeste zonnepanelen beschikken normaal over maar 2 geleiders. De zonnepanelen van Panasonic beschikken over 3 geleiders. Daardoor is de afstand die de elektriciteit aflegt korter, wat resulteert in een hoger rendement.

Tenslotte is er het anti-reflecterende glas aan de voorkant van het paneel. Hierdoor wordt er meer zonlicht geabsorbeerd, wat het rendement ook verder verhoogt.

Voordelen van panasonic

  • Een dun laagje amorf silicium aan de buitenkanten van de zonnecollector. Hierdoor gaan er minder elektronen verloren zoals dit het geval is bij een klassiek zonnepaneel.

  • De oppervlakte van de zonnecollector beschikt over een piramidestructuur. Hierdoor weerkaatst het zonlicht beter en gaat minder instraling verloren Een extra busbar op iedere zonnecollector.

  • Een busbar is de geleider die de elektriciteit uit de zonnecellen opvangt. De meeste zonnepanelen beschikken normaal over maar 2 geleiders. De zonnepanelen van Panasonic beschikken over 3 geleiders. Daardoor is de afstand die de elektriciteit aflegt korter, wat resulteert in een hoger rendement.

  • Tenslotte is er het anti-reflecterende glas aan de voorkant van het paneel. Hierdoor wordt er meer zonlicht geabsorbeerd, wat het rendement ook verder verhoogt.

Contact

Aangesloten bij:

Bericht verzonden!

Bedankt voor uw bericht.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.