Laadpaal laten installeren bij je huis

Laadpaal laten installeren

Laadpaal laten installeren

Elektrisch rijden steeds populairder 
Laadpaal laten installeren: Het gaat allemaal niet heel snel maar er is al enkele jaren een duidelijke trend waarneembaar: elektrisch rijden in Nederland wordt langzaam steeds populairder. Dat is niet zo verwonderlijk. Electrische auto’s worden namelijk steeds betaalbaarder. En daarnaast rijd je met een elektrische auto natuurlijk een stuk voordeliger dan met een benzine- of dieselwagen. Als je de voordelen van het elektrisch rijden op een rijtje zet, zijn het er meer dan menigeen denkt: 

  • Elektrisch rijden is een tuk minder slecht voor milieu en klimaat dan rijden op fossiele brandstoffen als diesel of benzine. Wie een auto op elektriciteit rijdt, draagt bij aan een CO2-neutraler klimaat.
  • Accelereren met een elektrisch voertuig gaat veel sneller dan met een benzineauto.
  • Wie kiest voor elektrisch rijden profiteert van belastingvoordelen. Zo betalen elektrische rijders geen wegenbelasting en evenmin de zogeheten BPM, ofwel aanschafbelasting. En kies je voor het leasen van een auto op elektriciteit, dan bedraagt de bijtelling – in elk geval tot 2012 – slechts 4 procent, in plaats van 22 procent. Een elektrische wagen aanschaffen is dus fiscaal erg aantrekkelijk.
  • Laadpaal laten installeren steeds goedkoper!
  • Een elektriciteitsauto is lekker stil. Geen last van ronkende motoren en herrie dus!
  • Qua onderhoudskosten is een auto op elektriciteit voordeliger dan een benzine- of dieselauto. Dit komt omdat een elektromotor duurzamer en sterker is dan een brandstofmotor. Wel is het de vraag of de accu’s van elektriciteitsauto’s tegen een stootje kunnen. Hier zit nog een kwetsbaarheid. Maar de ontwikkelingen gaan ook hier door en de accu’s gaan dan ook steeds langer mee en krijgen steeds meer capaciteit.
  • En natuurlijk het allergrootste voordeel van een elektrische auto: tanken van dure brandstof is voortaan verleden tijd. Je kunt jouw auto voordelig opladen via een laad paal, die je tegenwoordig zelfs voordelig thuis kunt laten installeren. Opladen doe je dan eenvoudig ’s nachts, zodat je overdag voldoende actieradius hebt opgebouwd voor een of meer langere ritten.

De minpunten van elektrisch rijden 
Naast veel voordelen heeft elektrisch rijden helaas ook enkele nadelen. Zo zijn elektrische wagens momenteel nog vrij prijzig in de aanschaf. De aankoop is een behoorlijke investering. Maar gelukkig is de trend ingezet dat deze auto’s steeds betaalbaarder worden. Een ander veel genoemd minpunt van elektrische voertuigen is verder het feit dat ze op de weg nauwelijks hoorbaar zijn. Dit aangevuld met het feit dat u moet een laadpaal laten installeren aan huis Voetgangers, fietsers en andere weggebruikers horen elektrische wagens daardoor niet aankomen, wat tot gevaarlijke situaties en ongelukken kan leiden. Er gaan dan ook steeds meer temmen op in de autowereld die ervoor pleiten om elektrische voertuigen verplicht geluid te laten maken, om onnodige doden en gewonden te voorkomen. Een derde minpunt van het elektrische rijden is dat het opladen van de auto naar verhouding lang duurt. Tegelijk is het een mooie ontwikkeling, den dat compenseert dit nadeel, dat er steeds meer snellaadpalen in Nederland geplaatst worden. Deze snelladers kunnen een accu in slechts 30 minuten tijd opladen tot 80 procent. Ten vijfde: de actieradius van elektrische wagens is relatief beperkt. Doorgaans kan er met een elektrisch voertuig zo’n 200 kilometer gereden worden op een accu. Voor langere afstanden, zoals een rit naar het buitenland of van d ene kan van Nederland naar de andere kant, is een elektriciteitsauto dan ook minder geschikt. Tegelijk gaan de ontwikkelingen qua accu’s gelukkig snel en al ook de actieradius van elektrische voertuigen de komende jaren flink toenemen, zo is althans de verwachting van experts en mensen die bij de ontwikkeling van elektrische wagens en accu’s betrokken zijn. 

Als laatste nadeel van elektrisch rijden geldt de veronderstelling dat er momenteel nog maar weinig laadpalen in Nederland staan. De auto opladen kan dus niet overal. Echter, met opzet schreven we zojuist ‘veronderstelling’. Het is namelijk meer een algemene indruk dan een feit als zouden er in Nederland te weinig elektrolaadpalen te vinden zijn. Je moet gewoon weten waar je de laadplekken kunt vinden. En gelukkig is er ook hier sprake van een snelle ontwikkeling: er verschijnen in Nederland steeds meer laadpunten, zowel bij tankstations, bedrijven, winkels als bij mensen thuis. Een Laadpaal installeren aan huis wordt onder eigenaren van elektrische wagens ook steeds populairder. Vooral omdat de kosten van het neerzetten van privélaadpalen de afgelopen tijd flink omlaag zijn gegaan. 

Laadpaal thuis

Waarom zou je een eigen elektrisch laadpunt bij jouw huis laten plaatsen? 
Over een laadpaal laten installeren gesproken: het laten aanbrengen van een eigen laadpunt voor jouw elektrische voertuig is een slimme en verstandige zet. Bij jouw woning een laadplek neerzetten biedt tal van voordelen. Zo kun je denken aan de volgende pre’s van een eigen laadplek bij jouw huis: 

  • Snel opladen met een eigen laadpaalsysteem aan huis gaat best snel en kun je gewoon ’s nachts doen. Tegenwoordig is jouw voertuig binnen zes uur volledig opgeladen. Opladen via het gewone elektriciteitsnetwerk duurt aanzienlijk langer.
  • Wie een elektrische laadplek koopt bij een erkende elektro-expert, kiest voor een grote mate van veiligheid. Laadpalen zijn speciaal ontwikkeld om op een veilige manier stroom van het elektriciteitsnetwerk af te tappen, zonder dat het netwerk overbelast raakt. Zonder laadpalen is het afnemen van elektriciteit aan huis onveilig en zelfs gevaarlijk: er bestaat bij het klassieke stopcontactnetwerk risico op branden.
  • Een voordeel van laadpaal laten installeren bij huis is het feit dat de stroomtoevoer automatisch stopt als de wagen niet is aangesloten op de paal. Op deze manier verlies je geen onnodige, extra energie. En dat is voordelig voor het milieu en de eigen portemonnee.
  • Het bij jouw woning opladen van de auto is voordeliger dan via openbare laadpunten. Dit geldt nog sterker als je zonnepanelen op het dak hebt liggen, waarmee je jouw eigen energie (al dan niet gedeeltelijk) opwekt.
  • Laapalen worden steeds geavanceerder. Zo zijn er inmiddels laadpalen die op afstand zijn te bedienen met een smartphone. Deze kunnen dus op afstand en handmatig gecontroleerd en ingesteld worden. Verder zijn er laadpalen waarbij het aflezen van het verbruik in de loop deer tijd te zien, zodat het stroomverbruik goed in kaart gebracht kan worden. En systemen die het mogelijk maken om particuliere laadpalen open te stellen voor anderen, via een ingebouwd betalingssysteem. Op die manie kun je dus nog meer terugverdienen met jouw eigen laadplek!
  • Laadpaal laten installeren wordt steeds goedkoper!

Hoe gaat installatie van een laadpaal in zijn werk? 
Een laadpaal laten installeren moet je overlaten aan een ervaren elektrobedrijf. Elektrospecialisten weten precies hoe de palen aangesloten moeten worden en kunnen je uitvoerig voorlichten over het soort palen, de prijzen en de hedendaagse mogelijkheden die elektriciteitspalen voor auto’s te bieden hebben. Vraag altijd bij de gemeente na of er een vergunning nodig is voor jouw eigen paal. In veel gemeenten is dit een vereist. Verder i het natuurlijk slim om te kijken of jouw gemeente ook subsidies verstrekt aan elektrische rijer die een oplaadpunt voor hun auto willen aanschaffen. Want waarom zou je geld laten liggen als het gratis voor het oprapen ligt? Zorg er ten slotte voor dat je een offerte opvraagt en/of adviesgesprek regelt met een elektrospecialist bij jouw in de buurt, die de plaatsing professioneel, snel en voordelig voor jou regelt. En je ook van passend advies voorziet met betrekking tot de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Houd er rekening mee dat er in hoofdzaak twee soorten laadpalen zijn: laadpalen met en laadpalen zonder vaste laadkabels. Bij veel elektrische wagens krijg je een oplaadkabel meegeleverd, dus dan kun je uit de voeten met een laadsysteem zonder kabel. En vraag bij de installateur na welke mogelijkheden er zijn op het gebied van laadvermogen, extra aansluitingen en extra veiligheid.

Bel 024 663 41 33 voor een gratis adviesgesprek!

Contact

Aangesloten bij:

Bericht verzonden!

Bedankt voor uw bericht.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.