Betaalbare demotica, de toekomst!

Demotica systeem in huis

Betaalbare demotica, de toekomst!

Betaalbare demotica, de toekomst!

Liefhebbers van electro en computers leven in een hele interessante tijd. Hoogstwaarschijnlijk ben je al bekend met de termen, Smartphone, Smart TV etc. Maar voor veel mensen is de term Smart Home, of Demotica nog een onbekende en nieuwe! In het kort is het technologie waarbij u uw apparatuur in huis op afstand kunt aansturen. Dit kan via uw telefoon of via schema’s of aan de hand van sensoren! Nog niet zo heel lang geleden was dit soort technologie alleen voor de elite bereikbaar. Alleen voor de mensen met een ruime portemonnee. Deze tijden zijn voorbij, betaalbare demotica, dat is de toekomst en de toekomst is nu! Het is in praktisch ieder huishouden te installeren en mede daarom neemt de populariteit steeds meer toe! Mede door de snelle ontwikkelingen binnen deze markt wordt de vraag, welke apparatuur moet ik nu toch aanschaffen steeds lastiger! Dit met in je achterhoofd dat de techniek klaar moet zijn op de ontwikkelingen van morgen!

Z-Wave of Zigbee?

Momenteel bestaat er een scheiding op het vlak van betaalbare demotica. Er wordt als het ware gebruik gemaakt van 2 verschillende talen waarin de apparaten met elkaar communiceren. Deze talen zijn Z-wave en Zigbee. Je moet het eigenlijk zien als twee verschillende talen; de apparaten verstaan elkaar nog niet. Dus als je demotica hebt met de Z-wave taal, dan moeten de andere apparaten in dezelfde taal communiceren. Een Zigbee-apparaat werkt in deze omgeving helaas nog niet. Daarentegen herkennen apparaten elkaar beter bij Z-Wave. Ook als het onderling verschillende merken zijn. Bij Zigbee kan het voorkomen dat twee verschillende merken niet samenwerken op hetzelfde netwerk. Het is daarom erg belangrijk om op te letten bij de aanschaf van uw demotica.

De verwachting is dat er In de tweedeling van protocollen voor demotica snel verandering komt! Grote spelers binnen deze markt als; Samsung en Google komen met betaalbare apparaten, die communiceren via alle protocollen. Straks kunnen dus alle belangrijke en betaalbare demotica-apparaten in een en hetzelfde netwerk met elkaar functioneren.

Met dit in je achterhoofd, kun je nu al jouw huis van de toekomst inrichten met betaalbare demotica apparatuur zoals schakelaars en sensoren, zonder dat je je zorgen hoeft te maken of deze in de toekomst elkaar wel “verstaan”!

Demotica tablet

Betaalbare demotica gaat de wereld veroveren

Het gaat vooralsnog te ver om te zeggen dat je er niet meer omheen kunt. Maar wanneer je je huis slim en makkelijk wilt beheren, beveiligen en de nodige energie wilt besparen. Dan is dit hét moment om aan demotica te denken als de totaaloplossing voor deze zaken. Het is nu de tijd om over te stappen in de wereld van betaalbare demotica! Het is nu voor een ieder toegankelijk en het maakt jouw leven aangenamer, milieubewuster en veiliger. Hoor ook bij de pioniers van de betaalbare demotica!

Aanvullende informatie

Demotica is momenteel nog een vrij nieuwe en onbekende vorm van technologie, wel is het een technologie die steeds meer ingeburgerd raakt. Verwarming, verlichting, koeling, apparaten als een koffiezetter, beveiliging Al deze dingen kunnen tegenwoordig op afstand geregeld worden door middel van demotica. Via moderne technieken als bijvoorbeeld spraakbesturing of via je mobiele telefoon.

Wat is demotica

De badkraan openzetten zodat als je boven komt het bad al vol is. Het is een voorbeeld dat vaak genoemd wordt in relatie tot demotica, maar het is een van de vele handige mogelijkheden. Maar.. demotica is veel meer dan dat. Vaak is de apparatuur onopvallend en werkt het achter de schermen aan het versimpelen van alledaagse taken. En precies daarin zit de kracht van demotica: het is een vorm van technologie dat ongemerkt het woon- en leefcomfort verhoogt!

“De term Demotica is een samenvoeging van het Latijnse woord domus (= huis) en elektronica. Strikt genomen betekent het “sturen van elektrische toestellen of gebruikers door middel van elektronica en informatica.”

Demotica is een geïntegreerd systeem dat in alle elektronische toestellen in huis kan worden verwerkt. Vaak aangestuurd door een “hub” waar vanuit commando’s worden doorgecommuniceerd. Het is kortgezegd het op afstand bedienen van uw apparaten in en om huis. Dit met als doel het verhogen van het comfort en het verlagen van rationeel energiegebruik.

De voordelen van demotica

Kosten

In de basis hoeft een demotica systeem niet duur te zijn. Waar een klassieke variant van de elektrische infrastructuur van een woning ongeveer drie procent van het totale bouw / verbouw  budget opslokt. Neemt een basis demotica systeem slechts 5% in beslag. Dit verschil is te verwaarlozen en is zelfs redelijk snel terug te verdienen!

Zeker wanneer we het hebben over een verbouwing of nieuwbouw woning is het zeer de moeite waard om te kijken naar een passende demotica oplossing voor uw woning. Dit omdat er op dat moment niet gebroken hoeft te worden en ook geen extra of nieuwe kabels getrokken hoeven worden.

Terugverdienen

De initiële investering is dus iets hoger maar deze kan in de toekomst vrij makkelijk worden terugverdiend. Dit komt omdat je bespaart op de elektriciteitskosten van je woning. Op zijn plaats komt dit weer doordat verschillende apparaten als wasmachines en vaatwassers het voordeligst in te zetten zijn wanneer zij gebruik maken van het nachttarief. Zo verdienen we de investering van de meerprijs van een demotica installatie vrij snel en vooral gemakkelijk weer terug!

Kan ik een demotica systeem zelf aansluiten?

Normaliter is het niet tot nauwelijks te doen voor de gemiddelde doe het zelver. Dat je handig genoeg bent om zelf een stopcontact aan te leggen, een draad te trekken of een bewegingsmelder aan te sluiten. Zegt dat nog niet dat je deze ook naadloos met elkaar kan integreren om zo het maximale uit je systeem te halen! Mede om deze reden vragen wij mensen dan ook altijd voor ze zelf aan de slag gaan contact met ons op te nemen. Om deze producten daadwerkelijk goed  te integreren in een volwaardig Demotica systeem zul je een beroep moeten doen op een bekwame Demotica specialist.

Daarnaast is het zaak dat uw demotica installatie zo in orde moet zijn dat het voldoet aan allerlei wet en regelgeving. Ook kan het voorkomen dat sommige brand verzekeringspolissen niets uitkeren wanneer er zelf aan een elektriciteitsinstallatie is gewerkt!

Aanwezigheidssimulatie met demotica

Aanwezigheidssimulatie is met Demotica een van de handige instrumenten waarbij een potentiële inbreker lastiger kan zien of er iemand thuis is of niet. Op vooraf ingestelde tijdstippen het licht aan- en uitschakelen is natuurlijk een alom bekende vorm van aanwezigheidssimulatie. Ook rolluiken op vaste tijden openen en weer sluiten is bij de meeste mensen al bekend. Het grote nadeel hiervan is dat het vervolgens ook bij inbrekers bekend is. Die trappen in veel gevallen dus niet meer in deze vormen van aanwezigheidssimulatie.

Een mooie aanvulling hierop is de demotica oplossing die komt in de vorm van gordijnen die op een vooraf ingesteld tijdstip zichzelf openen en s avonds automatisch weer sluiten. Daarnaast is het natuurlijk ook lekker als u s avonds niet van de bank hoeft te komen en gemakkelijk via uw smartphone de gordijnen kan sluiten voor dat echte home-cinema effect!

De in Ede, gelderland gevestigde firma Goelst is een specialist in deze vorm van elektrisch bedienbare gordijnrails!. Goelst heeft een zeer uitgebreide collectie aan gordijnrails én de gordijnstoffen die passen bij elk interieur. Dit werkt naadloos samen met al uw andere systemen!.”

“Veel mensen die een nieuwbouw woning laten bouwen of mensen die gaan verbouwen / renoveren zien demotica tot op heden nog niet als een onmisbaar element van hun volgende huis.  Dit is zonde gezien het feit dat de technologie al stukken verder gaat dan de standaard deur telecom of het op afstand beheren van je verwarming!”

Niet langer een luxe

Tegenwoordig wordt demotica steeds normaler in de nederlandse huizen. daarnaast heb je tegenwoordig geen computer meer nodig om een dergelijk systeem te kunnen besturen maar kan dit gemakkelijk door middel van spraakbediening of via je smartphone. Demotica is trouwens niet langer slechts een gadget waarmee je bijvoorbeeld via je smartphone het bad laat vollopen met warm water.  Net zo makkelijk laat je de koffie vast doorlopen, doe je een lamp uit die jij vergeten was of check je even of de voordeur wel op slot zat!

Verhoging comfort

Tot een aantal jaren terug was demotica enkel nog weggelegd voor de welvarende bewoners van deze aarde. Daarom wordt demotica lange tijd gezien als een soort van statussymbool. Deze periode is inmiddels voorbij gezien het feit dat we deze vorm van techniek steeds vaker ook in de vinex wijken van nederland tegenkomen. van een simpele google home installatie tot volledige geautomatiseerde huizen . Steeds meer fabrikanten en consumenten zien in dat een makkelijke bediening van licht, audio, video en andere zaken het comfort in de woning kan vergroten. Dus wanneer je bereid bent om net een beetje meer uit te geven aan je elektrische installatie beschik je al over een basis demotica systeem.

Demotica laten installeren

De prijs van een volledige installatie licht per woning verschillend. Ook het aantal apparaten en functionaliteiten heeft invloed op de uiteindelijke prijs van een installatie. Bent u na het lezen van bovenstaande informatie enthousiast geworden en wilt u ook graag weten wat het u gaat kosten om zo’n schitterend systeem te laten installeren. Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Wij komen graag bij u langs op locatie om de wensen door te nemen, zo kunnen wij u een zo goed mogelijk beeld geven van de mogelijkheden in uw woning en de kosten die hieraan verbonden zullen zitten.

Wacht niet langer en vraag vandaag nog een offerte aan of neem contact met ons op!

Na het invullen van het offerteformulier ontvangt u zo spoedig mogelijk bericht van ons!

Bel 024 663 41 33 voor een gratis adviesgesprek!

Contact

Aangesloten bij:

Bericht verzonden!

Bedankt voor uw bericht.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.