Zonnepanelen Arnhem

Zonnepanelen Arnhem

Inwoners en ondernemers uit Arnhem worden steeds bewuster en gaan op zoek naar de mogelijkheden voor zonnepanelen. De gemeente onderbouwt dit met het programma “New energy made in Arnhem”. Het doel is om in 2020 een voorbeeldige gemeente te zijn met 14% duurzame energie.

Als we kijken naar de prijs van het installeren van zonnepanelen is dit in de afgelopen jaren flink gedaald. Niet alleen is het goedkoper geworden maar ook het rendement ligt hoger.

Kortom zonnepanelen zijn een goede investering.

Als we dit omzetten in cijfers levert een gemiddeld installatie 1500 kWh elektriciteit per jaar op. Dat is ongeveer 40% van het gemiddelde verbruik in een Nederlands huishouden!

Wanneer heb ik mijn investering terug?
Uiteraard is dit verschillend per situatie. Om een beeld hiervan te krijgen is het verstandig om u goed te laten adviseren. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Of dit nou voor uw woning of kantoorpand is? Na het invullen van het contactformulier kunnen wij de mogelijkheden met u bespreken en het maken van een offerte.

Subsidie vanuit de Gemeente
In Arnhem zijn er regelingen beschikbaar voor mensen die willen investeren in duurzame energie. Hier kunnen particulieren en ondernemers gebruik van maken. Meer informatie hierover is de op website vinden onder Duurzame maatregelen financieren.

Monitoring

Uiteraard wilt u weten wat de uiteindelijke opbrengst is. In bijna alle gevallen is dit af te lezen op de omvormer. Door het aansluiten van de omvormer op de internet verbinding kunt u hiervoor uw tablet of computer gebruiken! Hiervoor kunt u de instructies van de fabrikant raadplegen.

Leverancier

Doordat DES elektro is aangesloten bij een groot netwerk van leveranciers van zonnepanelen weten wij u altijd te voorzien van zeer interessante tarieven voor materiaal en installatie. Mede om deze reden adviseren wij de consument om bij ons de panelen af te nemen omdat wij lage marges vragen om zo deze techniek voor meer mensen bereikbaar te maken!

Wanneer mensen vragen naar interessante investeringen dan komen wij al snel bij zonnepanelen uit. Dit Komt voornamelijk door factoren als aanschafprijs en eventuele subsidies. Vaak zijn er binnen de gemeente of provincie waar u woont subsidies aan te vragen die de keuze voor zonnepanelen nóg interessanter maken!

Energie terugleveren aan het lichtnet

Wanneer u meer energie opwekt dan dat u verbruikt, bijvoorbeeld overdag wanneer u naar het werk  bent en alles thuis uit staat. Dan wordt deze stroom teruggeleverd aan het lokale lichtnet. Hoeveel dit precie is wordt bijgehouden met een tweede meter in de meterkast. Met het terugleveren van stroom bouwt u een saldo op. Van dit saldo kunt u vervolgens – Bijvoorbeeld wanneer iedereen s avonds weer thuis is –  als alle apparaten op stroom weer aan staan gratis energie gebruiken. Als u weinig thuis bent levert u vaak meer terug aan het lichtnet als dat u zelf verbruikt. Op deze manier is het erg interessant te kijken naar de mogelijkheden die zonnepanelen voor u kunnen bieden!.

Zonnepanelen Arnhem; Vakkundige installatie door DES Elektro!

Bij het installeren van zonnepanelen komt veel kijken. Hierbij is het belangrijk dat het op een veilige en verantwoorde manier gebeurd. Wij van DES elektro weten waar we het over hebben als het over zonnepanelen gaat. Onze kennis en ervaring gaat terug naar het begin van de opkomst van zonne energie. In de tussentijd hebben wij onszelf steeds bijgeschoold, zo zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen deze tak van de elektrotechniek.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Een logische vraag die ons vaak gesteld wordt. Er zijn momenteel 4 verschillende soorten – fotovoltaïsche, de meest voorkomende soort momenteel –  zonnepanelen op de Nederlandse markt. Hiervan worden de meest voorkomende panelen gemaakt van silicium. Hieronder geven we een korte beschrijving van wat dit precies inhoud en welke soorten zonnepanelen er te koop zijn. Daarnaast zullen we per soort een korte toelichting bieden zodat u een beter beeld heeft van de techniek. Op basis van deze informatie is het voor u – de consument –  makkelijker om een keuze te maken welke soort voor u en uw dak de beste keuze is!

Terugkomend op silicium: Deze stof wordt voornamelijk gebruikt voor de monokristallijn en de polykristallijn zonnepanelen. Daarnaast bestaat er ook nog amorf silicium. Dit is een soort dunne film waardoor de zonnepanelen vele malen dunner zijn dan reguliere zonnepanelen. Dan hebben we tot slot nog de nieuwste soort zonnepanelen. Dit is het glas-glas zonnepaneel. Zoals de naam al aangeeft, ligt dit paneel tussen twee glaslagen.

Laat je door ons vrijblijvend adviseren over de beste keuze in zonnepanelen Arnhem. Wil je jezelf nu alvast inlezen over de soorten zonnepanelen die er zijn? Lees dan hieronder meer over de verschillende soorten zonnepanelen!

mono kristallijne zonnepanelen Arnhem

1) Monokristallijn zonnepaneel

Te beginnen met een van de meest voorkomende zonnepanelen: het monokristallijn zonnepaneel. Deze bestaat uit 1 enkel kristal – vandaar de naam mono -. Het oppervlak van de monokristallijne zonnecellen heeft elektroden die netjes geordend liggen. Daarnaast is dit zonnepaneel egaal zwart/donker blauw. Na uitvoerige testen van vele verschillende partijen is eruit gekomen dat deze zonnepanelen het hoogste rendement bieden. Monokristallijne zonnepanelen hebben namelijk tot wel enkele procenten hogere opbrengst per maand dan polykristallijne. Uiteraard komt dit met een prijskaartje en zijn de monokristallijne panelen een stuk duurder dan de Poly variant die we hierna zullen behandelen. Om deze zonnepanelen in het kort samen te vatten bieden deze panelen een hoger rendement per vierkante meter dan de polykristallijne variant. Dit is dan dus ook vaak de beste keuze voor mensen die met een relatief klein dak toch een noemenswaardige opbrengst willen verwezenlijken.

Polykristallijne zonnepanelen Arnhem

2) Polykristallijn zonnepaneel

Een polykristallijn zonnepaneel bevat zonnepanelen in arnhem die bestaan uit meerdere grove kristallen. Dit is tevens ook de reden waarom er zich in deze panelen vaak een soort gebroken scherven patroon laat zien. Deze variant van de zonnepanelen zijn tegenwoordig gunstig geprijsd en bieden toch een redelijk goede opbrengst. Prijs / kwaliteit verhouding zit bij deze variant dus wel goed! Tuurlijk, deze panelen hebben een iets lager rendement dan de monokristallijne variant maar dat maakt niet in alle gevallen evenveel uit. Heeft u meer dan genoeg ruimte op uw dak? Dan bent u vaak met de polykristallijne variant beter uit. Dit omdat deze variant een stuk goedkoper is in aanschaf, zeker wanneer u de panelen in grotere aantallen zal moeten aanschaffen.

Wat is dan precies het verschil tussen monokristallijn en polykristallijn panelen?

Los van het feit dat beide soorten kristallijne panelen zeer geschikt zijn om te gebruiken voor zonnepanelen op daken. Zit het voornaamste verschil in de productie ervan. Bij de monokristallijne panelen bestaan de zonnecellen uit één enkel kristal. Die kristallen worden bij het stollingsproces bewerkt en allemaal in dezelfde richting gelegd. Dan het verschil: Bij polykristallijn gebeurt helemaal dit niet. De zonnecellen in polykristallijne panelen bestaan hierdoor uit meerdere losse kristallen. Het gevolf hiervan is dat de monokristallijne panelen een hoger rendement bieden. Zoals hierboven genoemd is voor grote oppervlaktes polykristallijn aan te raden, simpelweg omdat dit voordeliger is in aanschaf. Monokristallijn panelen zijn ideaal voor kleine oppervlaktes. Zo kunt u met een relatief kleine oppervlakte ( zoals we wel vaker zien in een stad als Arnhem ) toch een noemenswaardige opbrengst behalen.

Dan nog een ander verschil, en dat is het uiterlijk van de zonnepanelen. Het monokristallijne paneel is zwart/donkerblauw. Daardoor heeft het paneel een strak uiterlijk. Hierdoor past deze variant vaak perfect op moderne nieuwbouwwoningen en verrijkt het het straatbeeld. Dan hebben we de polykristallijn panelen en die zijn op hun beurt te herkennen aan de typisch blauwe kleur. Mocht u hier advies over willen inwinnen dan staan wij u graag te woord om u te helpen beslissen wat hierin de beste keuze zou zijn.

Amorfe zonnepanelen Arnhem

3) Amorf zonnepaneel

Amorf zonnepanelen bestaan uit een dunne filmlaag. Deze laag wordt gemaakt van amorf silicium. Amorfe zonnepanelen bevatten in tegenstelling tot de eerder behandelde panelen helemaal geen kristallen, daardoor zijn ze zeer buigzaam. Dit is voor de verwerking van de panelen vaak een klein voordeel. Zo kun je de folie verwerken in voertuigen als bijvoorbeeld bussen en boten. Maar een andere trend die wij zien opkomen is de verwerking in dakpannen. Dit ziet er vaak erg futuristisch uit en wij zijn er dan ook van overtuigd dat deze trend zich de komende jaren door zal ontwikkelen. 

Tot nu toe lijkt Amorf nu misschien de beste keuze wat bertreft uw nieuwe zonnepaneel, maar er is helaas toch nog een nadeel dat we nog niet besproken hebben. Door de dunne filmlaag is het rendement van deze materiaalsoort het laagst van de 4 soorten die we op deze pagina zullen behandelen. Hierdoor is dit materiaal minder geschikt voor het gebruik op daken, voorlopig zal dit materiaal dus voornamelijk op voertuigen worden gebruikt.

Glas glas zonnepanelen Arnhem

4) Glas-glas zonnepanelen

Dan tot slot een nieuwkomer. Glas-glas zonnepanelen. Deze panelen zijn nieuw en bieden een veel langere levensduur dan andere soorten panelen. Verder bieden glas-glas panelen het voordeel dat ze langzamer degraderen gedurende hun levensperiode. Het grote voordeel hiervan is dat u dus nog langer uw voordeel kunt doen met de hoge opbrengst van deze panelen!

Het is algemeen bekend dat zonnepanelen degraderen tijdens de levenscyclus. Fabrikanten kunnen 90% van de capaciteit na 10 jaar en 80% na 20 jaar garanderen (gewone zonnepanelen).

Het degraderen is een veel voorkomend euvel bij zonnepanelen. Wat dit precies inhoudt is dat de panelen gedurende de jaren voorbij gaan steeds iets minder efficiënt werken. Zo kunnen ze na enige jaren minder goed stroom opwekken. Bij deze glas-glas panelen is de degradatie minimaal en heb je na bijvoorbeeld 20 jaar meer KW kunnen opwekken dan dat je met andere vergelijkbare panelen het kunnen doen. Echter bij glas-glas zonnepanelen is de terugval in opwekcapaciteit niet zo groot en heb je dus na 25 jaar meer kWh’s kunnen opwekken. Deze techniek is nog vrij nieuwe dus deze zonnenpanelen Arnhem nog niet veel zien. Omdat deze techniek dus nog zo nieuw is moet je wel rekening houden met een in verhouding hoger prijskaartje dan bij de eerder genoemde varianten. Wel moet je hierbij rekening houden met het feit dat je het verschil in aanschafwaarde kunt compenseren met de hogere opbrengst van de panelen. Sterker nog, je kunt hierdoor op termijn zelfs sneller winst gaan draaien op je eerder geïnstalleerde panelen. Mocht u hier vrijblijvend advies over willen inwinnen dan vertellen onze installateurs je hier graag meer vertellen. 

Om met onze installateurs in contact te komen adviseren wij om een vrijblijvende offerteaanvraag in te dienen. Een van onze installateurs zal dan persoonlijk bij u langskomen om de precieze situatie bij u persoonlijk te komen bekijken.

Zonnepanelen

Onze werkwijze is helder en zorgvuldig

Vraag direct een offerte aan en haal het zonnetje in huis!

Contact

Aangesloten bij:

Bericht verzonden!

Bedankt voor uw bericht.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.