Bel ons op 085 800 123E-mail info@dets-electronica.nlFB

Laadpaal installeren

Laadpaal laten installeren

DES Elektro verzorgd een vakkundige installatie van uw laadpaal. Zowel aan huis als op kantoor. Op deze manier kunt u gemakkelijk uw elektrische auto voor de deur opladen. Hierbij is het fijn dat zowel u als de installateur niet voor eventuele verrassingen komen te staan. Om die reden vindt u op deze pagina informatie en aandachtspunten die aan bod komen tijdens de installatie van uw laadpaal!

Op basis van de gekozen laadpaal en de plek waar deze moet komen, zal er eventueel geboord en of gegraven moeten worden. Wanneer dit het geval is wordt dit door 1 van onze monteurs eerst met u doorgenomen en overlegd. Installatie duurt doorgaans niet langer dan één werkdag, deze dag kunt u thuis werken of heerlijk ontspannen. De monteur doet het werk en het enige dat u hoeft te doen is toegang te verlenen tot uw terrein en de meterkast!

Na installatie krijgt u van de installateur nog een korte uitleg betreft de werking van de laadpaal. Dit zorgt ervoor dat u als de monteur vertrekt direct kunt beginnen met laden!

Installatie van uw laadpaal zonder zorgen

U hoeft slechts met drie dingen rekening te houden, onze installateurs doen de rest!

  • – Ervoor zorgen dat u thuis bent op de dag van de installatie
  • – Ervoor zorgen dat waar geboord of gegraven moet worden toegankelijk is voor de installateurs
  • – Ervoor zorgen dat de meterkast toegankelijk tijdens de installatie


Voor u de knoop door hakt en een laadpaal laat installeren kan het zijn dat u hier nog wat aanvullende informatie over wilt verzamelen. Om die reden hebben we op deze pagina de nodige aandachtspunten onder elkaar gezet die aan bod komen bij het kiezen en installeren van een laadpaal aan huis of op kantoor.

Mocht uw vraag in onderstaande punten niet worden beantwoord kunt u altijd even contact opnemen met één van onze gecertificeerde installateurs via het contactformulier hiernaast of via 024 663 41 33. Ook op onze pagina met veelgestelde vragen  beantwoorden we graag al uw vragen!

Zelf een laadpaal aanschaffen

Offerte aanvragen

Als u een elektrische auto heeft aangeschaft en deze vanuit huis wilt opladen dan is het een goede keuze om voor een persoonlijke laadpaal te kiezen. Deze laat u vervolgens thuis installeren door een expert, zo kunt u de accu van uw auto opladen doormiddel van uw eigen laadpunt. Een vraag die we hierover veel krijgen is wat het nou eigenlijk kost om je eigen laadpaal te laten plaatsen. Dit hangt af van een aantal factoren. Een van die factoren is de vereiste waar een laadsysteem aan moet voldoen. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende laadcapaciteiten. Daarnaast zit er nog verschil in het ampere niveau en heb je bijvoorbeeld 1- of 3 fase laden. Wij kunnen ons natuurlijk goed voorstellen dat al deze technische termen voor u enigszins overweldigend kunnen zijn. Mede daarom nemen wij binnen dit onderwerp graag een adviserende rol in.

De gemiddelde vanaf prijs voor een standaard autolader van 3,7 kW is rond de vierhonderd euro. Hierbij krijgt u een standaard 5 meter kabel. Voor sommige auto’s met grotere accucapaciteiten kan het een verstandige keuze zijn om voor een sterkere lader te gaan. Deze laders hebben de accu van uw elektrische auto sneller vol. Zo kunt u ook in een korte tijd uw accu voor een groot deel bijladen. Deze sterkere laders hebben een vanafprijs van ongeveer zevenhonderd euro. Afhankelijk van de auto die u heeft aangeschaft en de gebruiksinterval kunnen wij u adviseren betreft de beste keuze in autoladers!

  • Uw gegevens zijn veilig.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een laadpaal – laten – installeren

U heeft een elektrische auto aangeschaft en wilt deze thuis opladen. Dan kunt u ervoor kiezen om zelf een laadpaal te kopen en deze te laten installeren. Zelf een laadpaal aanschaffen kan op verschillende manieren. Dit kan vaak via de leverancier van de auto, via uw energieleverancier of via een gespecialiseerde installateur als DES Elektro. Het aanschaffen via een installateur geniet voor veel mensen de voorkeur. Dit heeft te maken met het feit dat de apparatuur vakkundig wordt geïnstalleerd en getest. Daarnaast kunnen installateurs vaak een adviserende rol bieden. Na installatie zal de monteur de werking van het apparaat dan ook kort met u doorspreken zodat  direct gebruik kan maken van uw nieuwe aanwinst! In onderstaande tekst zullen we de voor en nadelen van beide opties met u doornemen.

Alles over de kosten voor het laten installeren van een zelf aangeschafte laadpaal.

Type stekker

Een simpel maar toch enorm belangrijk onderdeel van welke laadpaal geschikt is voor het voertuig dat uw heeft aangeschaft. Het eerste waar u op moet letten is het type stekker dat er aan de laadpaal verbonden is. Er zijn namelijk 2 verschillende varianten van op de markt. Namelijk de: Type 1 – Komt voornamelijk voor bij auto’s uit Amerika, Japan of Korea. De Type 2 stekker komt voornamelijk voor bij Europese auto’s. Het type stekker heeft ook invloed op het laadvermogen van het systeem. Dit komt omdat de Type 1 stekkers een laadvermogen van 3,7 kW of 7,4 kW hebben. De Type 2 stekker doet hier met de 3-fase mogelijkheid nog een schep bovenop. Met deze stekker kunt u 11 kW en 22kW laden. Voornamelijk bij grotere en sterkere accu’s genieten deze stekkers de voorkeur gezien het feit de accu sneller geladen wordt en de auto dus eerder weer te gebruiken is!

Aansluitingen

Aansluitingen, ook hier zijn verschillende varianten in te vinden. Er zijn namelijk laadpalen met enkele aanlsuitingen maar ook laadpalen met een dubbele aansluiting. Wanneer uw huishouden maar 1 elektrische auto  bezit zal een eenzijdige aansluiting voldoede zijn. 

Laadpaal met dubbele aansluiting

Wanneer er meerder elektrische
auto’s door uw huishouden worden gebruikt is het een ideale oplossing om een laadpaal of box met dubbele aansluiting op te hangen. Ook wanneer er regelmatig vrienden of familie over de vloer komen met een elektrische auto kan dit een mooie aanvulling op uw oprit zijn! Zo kunnen er twee elektrische autos worden opgeladen. Zoals vanzelfsprekend is een laadpaal met dubbele aansluiting duurder in zowel aanschaf als verbruik dan een paal met een enkele aansluiting.

Benieuwd wat de kosten bedragen voor uw installatie?
Vraag dan hier uw persoonlijke offerte aan!

Laadvermogen

Het laadvermogen bepaald hoe snel uw accu vol zit. Er zijn momenteel 4 verschillende laadvermogens beschikbaar voor consumenten. Afhankelijk van de elektrische auto die u rijdt en de aansluiting waarover deze auto beschikt kunt u kiezen voor een laadpaal met een laadvermogen van 3,7 kW, 7,4 kW, 11 kW of 22 kW. Hybrides hebben in veel gevallen een lager laadvermogen nodig dan volledig elektrische auto’s. Dit heeft te maken met het feit dat de accu’s vaak minder groot zijn en deze minder intensief gebruikt worden. Auto’s die volledig afhankelijk zijn van elektriciteit hebben grotere en zwaardere accupakketten. Deze auto’s hebben dan ook een sterkere lader nodig om in een respectievelijke tijd de accu vol te laden.

Kortom; hoe hoger het laadvermogen, hoe sneller de accu vol zit. Hoe groter de accu, hoe hoger het laadvermogen is dat nodig is!

Conclusie zelf laadpaal aanschaffen

Zoals beschreven is de keuze enorm en kan het voor de consument wellicht overweldigend overkomen. Dit komt door het grote aanbod en de regelmaat waarmee technische factoren naar voren komen. De kosten kunnen wanneer u niet goed bent geinformeerd oplopen. Mede om deze reden adviseren wij u dan ook graag, voorzien u van informatie en wanneer gewenst komen wij uw nieuwe laadpaal bij u installeren. Wij van DES Elektro hebben jaren lange ervaring in het plaatsen van verschillende type laadpalen.

Alles over het installeren van laadpalen op kantoor!

Tijdelijke oplossing!

Nog geen keuze kunnen maken? Dan kunt u natuurlijk tot uw eigen laadpaal aan huis staat uw elektrische auto ook onderweg opladen! Ook wel publiek laden genoemd kan bij een van de vele laadpunten in ons land. Hiervoor heeft u wel een zogenaamde laadpas nodig waarmee u uw “brandstof betaald”.